Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

P-klubin liikuntaekskursio avantouimaan

25 February @ 5:00 pm - 9:00 pm

Se tulee taas, nimittäin P-klubin liikuntaekskursio!

Maantantaina 25. helmikuuta klo 17 suuntaamme Littoisten järven rannalla sijaitsevalle idylliselle Villa Järvelälle virkistäytymään avantouinnin ja saunomisen, sekä paljussa lokoilun parissa. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista etukäteen. Lisää Villa Järvelästä voit lukea kartanon internetsivuilta http://villajarvela.blogspot.com/p/avanto.html.

Saunominen ja uiminen kustantaa 5 euroa, paikanpäällä kelpaa kortti ja käteinen.

Mukaan tarvitset uimapuvun ja pyhkeen, lisäksi suositeltavaa on ottaa mukaan suihkutossut ja omat eväät (makkaraa tms. takkatulen äärellä paistettavaa) saunan jälkeiseen istuskeluun. Kartanolta löytyy myös kahvio.

Paikalle pääset helpoiten busseilla 2B ja 2C, kartanoa lähimpänä on pysäkki nro 6374. Halukkaiden kanssa suoritamme yhteislähdön akateemisen Hesen luota Hämeenkadulta klo 16.00.

Turun Avantouimarit ry kirjoittavat avantouinnin terveysvaikutuksista seuraavasti. “Kylmäkaraisun terveysvaikutuksia tutkinut dosentti Pirkko Huttunen toteaa, että talviuimarin virkistyminen ja piristyminen johtuu kylmän antamasta hormoniruiskeesta: stressihormonien eritys lisääntyy suurissa lämpötilavaihteluissa. Koska avantouinti parantaa verenkiertoa ja kudosten aineenvaihduntaa, se hidastaa solujen vanhenemista ja säilyttää esimerkiksi ihon kimmoisuutta. Huttusen tutkimuksen mukaan säännöllisesti uivien perusverenpaine laskee merkittävästi.”

Siis kaikki mukaan rentoutumaan ja nauttimaan irtiotosta hektisen opiskelijaelämän arjesta!

Details

Date:
25 February
Time:
5:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Website:
https://www.facebook.com/events/315911559054591/

Organizer

P-klubi

Venue

Villa Järvelä Oy
Järveläntie 133
Lieto, 20540
+ Google Map
Close Menu