FUKSIT

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

Onneksi olkoon opiskelupaikkasi johdosta! Olet päässyt Turun yliopistoon opiskelemaan poliittista historiaa ja valtio-oppia. Politiikan tutkimuksen fuksina pääset osaksi Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:tä, eli P-klubia. Olemme yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan suurin, kaunein ja aktiivisin ainejärjestö ja toivotamme sinut erittäin lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan iloiseen joukkoomme ja osallistumaan toimintaamme!

Ensimmäisten viikkojen aikana tutustut meidän tuutorien opastuksella sekä yliopisto-opiskeluun että opiskelijaelämään. Johdantoviikon yhteydessä tutustumme opiskelukäytäntöihin ja kampukseen, iltaisin pääset tutustumaan ainejärjestöösi P-klubiin ja yleisesti opiskelijaelämään. Toisin sanoen, saat kaiken tarvittavan tiedon yliopisto-opiskelusta ensimmäisten viikkojen aikana, joten siitä ei kannata stressata kesällä. Tärkeintä on, että saavut paikalle; me pidämme muusta huolen ja vastaamme kysymyksiisi.

Fuksiviikko on vain kerran elämässä ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Mikäli on mahdollista, kannattaa muuttaa Turkuun jo ennen fuksiviikkoa eikä viikolle kannata ottaa työvuoroja, sillä ensimmäisten viikkojen ohjelma on melko tiivis.

ENNEN OPISKELUN ALOITTAMISTA:

  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistolle ja maksa Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) jäsenmaksu
  • Tilaa opiskelijakortti Frankilta. Ennen kortin saapumista saat kuittia näyttämällä lounaan opiskelijahintaan yliopistolla.
  • Hanki itsellesi majoitus! Opiskelijaelämäsi alkaa vauhdilla 22.8., joten ennen tätä olisi hyvä olla asunto.
  • Hae opintotukea ja asumistukea Kelalta.
  • Liity Facebookissa ryhmään P-klubin fuksit ja tuutorit 2018. Mikäli sinulla ei ole Facebook- tiliä, toivoisimme että loisit sen, sillä tiedotamme paljon Facebookin kautta. Jos se ei ole mahdollista, ota yhteyttä Petteri Mäkitaloon (pemamak@utu.fi) niin saat samat tiedot sähköpostitse tai puhelimitse.
  •  Liity P-klubin jäseneksi 

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ:

Opiskelijakortin tilaus – Frank

Opinto-opas, josta voit katsella kurssitarjontaa.

Turun ylioppilaskyläsäätiö, edullisia opiskelija-asuntoja.

TYY:n sivut.

Lukkarikone helpottaa opintojen suunnittelemisessa ja aikatauluttamisessa. Kirjautumista vaativa tallennus ei tällä hetkellä toimi sivuilla.

ENSIMMÄISTEN VIIKKOJEN OHJELMAA:

Ke 22.8. Tuutorien ja fuksien ruokailu ravintola Kertussa. Yhteislähtö kauppatorilta klo 17.

To 23.8. P-klubin hallitus ja muut toimijat esittäytyvät Turku- salissa klo 17:30. Kaikkien p-klubilaisten yhteinen tutustumisilta ravintola Löydössä klo 19 alkaen.

Pe 24.8. Opintoneuvontaa ja yleisiä elämänohjeita (Esim. Föli- kortin hankkiminen) Turku- salissa klo 10-15. Illalla pihapelejä ja lautapelejä.

La 25.8. Indexin piknik Publicumin pihalla.

Ma 27.8. P-klubin toimiston lukuvuoden avajaiset! Klo 18 à

Ke 29.8. Yhteislähtö kauppatorilta Indexin aarteenmetsästykseen klo 16.

To 30.8. P-klubin fuksiviikkojen huippukohta, kastajaiset! klo 15.00 à

Muita alkusyksyn tapahtumia:

Ti 4.9. P-klubin Fuksisitsit T- talolla klo 18.00.

Ke 5.9. Indexin kastajaiset

Ti 11.9. Jässyt

To 13.9. Indexin fuksisitsit

Vuoden 2018 tuutorit; Tiia, Petteri, Salla, Katariina, Suvi, Olli, Marikki, Elli, Kaneli, Ilona ja Olivia
Close Menu