ALUMNITOIMINTA

YLÄHUONE

P-klubin alumniyhdistys Ylähuone ry on tarkoitettu poliittisesta historiasta ja valtio-opista valmistuneille sekä opinnoissaan pitkälle edenneille klubilaisille. Ylähuoneen tarkoituksena on koota vanhempia p-klubilaisia yhteen ja tarjota heille mahdollisuus muistella vanhoja hyviä aikoja. Samalla nuoremman ja vanhemman klubipolven välille syntyy luonteva väylä kanssakäymiseen ja verkostoitumiseen.

Alumni-sana on latinaa ja tarkoittaa suojattia tai kasvattia. P-klubin kasvatteja ovat poliittisesta historiasta tai valtio-opista valmistuneiden maistereiden lisäksi myös vielä opiskelevat klubilaiset, jotka kokevat kuuluvansa vanhempaan kaartiin. Mitään vuosikurssi- tai opintoviikkorajaa ei siis ole, vaan toimintaan saavat osallistua kaikki siitä kiinnostuneet. Ylähuoneen jäseneksi ja toimintaan mukaan voit ilmoittautua näiden sivujen kautta.

YLÄHUONEEN HALLITUS

Julia Fomin (puheenjohtaja)

Riina Pursiainen, Juha Vuori, Susanna Kujanpää, Heidi Wirkkala, Tiina Lintunen, Julia Koskinen, Justus Jokela, Justus Koski

Neuvottelevat äänivallattomat jäsenet: 
Kaisla Kontkanen (P-klubin puheenjohtaja)
Anttoni Niemi (P-klubin alumnivastaava)

TOIMINTA

Alumneilta toiminta ei vaadi paljoakaan voimavaroja, sen sijaan se tarjoaa heille paljon. Työelämään siirtymisen seurauksena side opiskeluajan kavereihin saattaa helposti katketa. Ylähuone kerää kokoon tuttuja, joiden kanssa ryystitte tenttikaljoja Proffassa ja joiden kanssa nuokuitte Harton luennoilla tai kuuntelitte Soikkasen muisteloita. Ylähuone tarjoaa mahdollisuuden opiskeluaikaisten ystävien ja tuttavien tapaamiseen. Myös “kadotetut opiskelutoverit” saattavat löytyä Ylähuoneen kautta.

Verkostoidu, tutustu ja vaikuta

P-klubilaisille Ylähuoneen toiminnasta on paljonkin hyötyä. Opiskelijat voivat alumnien kautta solmia kontakteja työelämään ja jopa harjoittelu- ja kesätyöpaikat senioreihin luotujen suhteiden avulla ovat mahdollisia. Suomalaisissa yliopistoissa vireille pantu alumnitoiminta peräänkuuluttaa juuri tätä työ- ja opiskeluelämän välille syntyvää sidettä. Poliittista historiaa ja valtio-oppia lukeneet maisterit ovat sijoittuneet kattavasti eri ammatteihin ja monenlaisiin työpaikkoihin. Verkostojen ja suhteiden hyödyntäminen on alallamme erittäin tärkeää.

Ylähuoneen jäsenillä on luonnollisesti myös oikeus osallistua klubin perinteisiin toimintamuotoihin (esim. sitseille, pikkujouluihin, kevätkauden päättäjäisiin). Tuoreiden vuosikurssien lisäksi näkisimme mielellämme P-klubin tapahtumissa myös niitä jo useamman kerran kolunneita konkareita. Vuosijuhlissa vanhempien klubilaisten läsnäolo olisi puolestaan suuri kunnia.

Yhdistyksen toiminta ja tapahtumat

Kotiyliopistokaupunkimme Turun lisäksi yhdistyksemme toimii pääkaupunkiseudulla, sillä monet klubilaiset muuttavat valmistumisensa jälkeen töiden perässä Helsinkiin. Ylähuone järjestää jäsenilleen mm. epävirallisia tapaamisia rennoissa yhdessäolon merkeissä Turussa ja Helsingissä. Myös opiskelijoita ja alumneja yhdistäviä tapaamisia on luvassa. Perinteiksi ovat vakiintumassa kevään vuosikokouksen yhteydessä järjestettävä Ylähuoneen alumnipäivä ja syksyn verkostoitumispäivä.

Ylähuoneen sähköpostilistan () kautta saat parhaiten tietoa näistä tapaamisista. Ylähuoneen ryhmän löydät myös Facebookista!

LIITTYMINEN JA SÄHKÖPOSTILISTA

Liity P-klubin alumnijärjestöön Ylähuoneeseen lähettämällä sähköposti aiheesta osoitteeseen .
Toivomme, että mainitset seuraavat asiat sähköpostissasi (kaikkea ei tarvitse kertoa jos et jostain syystä halua!):

 • nimi
 • sähköposti
 • työpaikka
 • ammattinimike
 • työtehtävät
 • pääaine
 • opintojen aloitusvuosi
 • valmistumisvuosi
 • postiosoite
 • kotikunta
 • syntymäaika
 • hoidetut tehtävät P-klubissa/muissa opiskelijaelimissä
 • nykyiset luottamustehtävät
 • muuta mainitsemisen arvoista