JUHLINTA

Jottei jatkuva opiskelujen parissa puurtaminen pääsisi käymään liian raskaaksi vuoden mittaan, järjestää P-klubi laajan skaalan erilaisia viihdykkeellisiä tapahtumia, joissa klubilainen voi juhlien rentoutua ja näin poistaa kertynyttä stressiä.

Yleisin ja kenties tärkein juhlimismuoto p-klubilaiselle on sitsit, kaiken muotoiset ja kokoiset. Sitseillä joukko hilpeitä opiskelijoita istuutuu pitkän pöydän ääreen syömään kolmen ruokalajin aterian juomineen ja laulamaan perinteikkäitä juomalauluja, noudattaen samalla sitsien (ainakin alkuillasta) tarkkoja sääntöjä laulunjohtajan johdolla. Vuoden mittaan sitsejä järjestetään myös yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa, luoden ystävyyssuhteita yli ainejärjestörajojen. Tyypillisin varustus sitseillä on klubin haalari ja laulukirja, Pieni Sininen. Klubin sitsitarjontaan kuuluvat niin syys- kuin kevätlukukauden alkaessa järjestettävät jäsenistösitsit, kevään alumnisitsit kuin railakkaat pikkujoulusitsitkin.

Aina syyslukukauden alussa P-klubi täydentyy uudella vuosikerralla. Jotta nämä tuoreet fuksit oppisivat klubilaisuuden salat, saavat he ensin jäsenyyden Kastajaisissa, jonka jälkeen heidät opetetaan sitsitavoille fuksisitseillä.

Monien mielissä vuoden kohokohdaksi nousevat P-klubin perinteikkäät akateemiset Vuosijuhlat, joita juhlitaan klubin iän karttuessa aina marraskuun tienoilla. Kyseessä on tyylikäs iltapukujuhla, jossa p-klubilainen näyttäytyy parhaimmissaan nauttien arvokkaista juhlapuheista, hyvästä ruoasta, juomasta, tanssista ja tietysti riehakkaista jatkoista sekä seuraavan aamun Silliaamiaisesta salaisessa kohteessa. Edellisten vuosien puhujia ovat olleet muiden muassa Janina Andersson, Osmo Soininvaara, Jyrki Katainen, Jörn Donner, Esko Seppänen, Liisa Hyssälä, Kalevi Sorsa ja Heidi Hautala.

Kevään edetessä vuoden kisakunto alkaa olla huipussaan, mikä onkin tärkeää Vapun katkaistessa pitkän opiskelurupeaman. P-klubissa Vappua vietetään vaatimattomasti seitsemänä päivänä, joiden varrelta löytyy mm. Trivial Perseet, pesäpallopeli Kritiikkiä vastaan, päiväsitsit ja Vappubooli laitospuistossa. Lisäksi osallistutaan porukalla muihin opiskelijoiden vapputapahtumiin. Todellinen karpaasi, tai muuten vaan tyhmänrohkea klubilainen osallistuu tietysti kaikkeen tarjottuun hupiin, jota päänsäryissään katuu viikon, mutta muistelee lämmöllä loppuvuoden!

Jottei tyhjyys iskisi ennen kesälaitumille kirmaamista, keräännytään vielä toukokuussa villeihin Kevätkauden päättäjäisiin. Tällöin on klubilaisella kevättä rinnassa ja on juuri sopivaa sitsata ulkona, saunoa ja heittää talviturkki, grillata, muistella kulunutta vuotta, sekä valmistautua henkisesti kesätentteihin ja tietysti tenttikaljoihin!

Juhlavastaavat:

Pihla Posti, pihla.i.posti@utu.fi

Aino Särkelä, aino.m.sarkela@utu.fi