P-klubi

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry.

Opiskelijan linkkilista

Tälle sivulle on koottu tietoa ja linkkejä opiskelusta helpottamaan tiedon etsintää yliopiston sivuviidakosta.

Kaikki linkit eivät välttämättä toimi, koska yliopiston sivujen sisältöä siirretään intraan.

Opetusohjelmia ja tietoa

Opetusohjelmat sisältävät lukukauden kurssitarjonnan sekä opetusajat ja paikat. Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opetusohjelmat ovat koottuna täällä.

Tietoa sivuaineopiskelusta humanistisessa , matemaattis-luonnontieteellisessä ja oikeustieteellisessä tiedekunnassa sekä kauppakorkeakoulussa. Opetusohjelmat löytyvät oppiaineiden omilta sivuilta.
Eurooppa-opinnot

Sähköiset palvelut opiskelua varten

Opinto-opas sisältää yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tutkintovaatimukset, sekä opiskelua koskevat tärkeimmät ohjeet ja säännöt. Nämä vaatimukset vaihtelevat tutkinnoittain ja pääaineittain. Oppaassa on myös tiedot pakollisista kieli- ja yleisopinnoista, sekä tiedekunnan järjestämistä sivuaineopinnoista.

Nettiopsussa voit ilmoittautua kursseille (jotka sitä erikseen vaativat), tentteihin ja tarkastella tähän astisia opintosuorituksiasi. Nettiopsun kautta pääset myös työstämään HOPS:ia eli henkilökohtaista opintosuunnitelmaa, jonka avulla on helppo seurata opintojen etenemistä.

Tiedekunnan tenttipäivien aikataulun näet täältä. Tenttimään ilmoittaudutaan Nettiopsun kautta viimeistään tenttipäivää edeltävän viikon perjantaina.

Moodle on työkalu, jonka avulla useimmilla kursseilla jaetaan materiaalit (luentodiat, artikkelit yms.) ja pidetään yhteyttä opiskelijoihin. Moodlen kautta on myös mahdollista palauttaa harjoitustöitä ja muita kirjoitelmia liittyen kurssiin. Kurssilla saatetaan antaa salasana, joka toimii avaimena sivustoon.

Kirjasto
Näin lainaat kurssikirjan netissä:
Kirjaston sivujenvasemmassa laidassa on volter-tietokanta, paina sitä, ->haku kirjaston kokoelmista -> kirjaudu sisään (tähän tarvitset lainaajatunnuskohtaan opiskelijakorttisi takana olevaa numerosarjaa, joka löytyy viivakoodin alapuolelta). Kirjauduttuasi sisään hae haluamasi kirja ja paina sen nimeä. Tämän jälkeen pääset katsomaan, missä kirjoja on vielä lainattavissa ja kuinka paljon. Paina ylhäällä olevaa aineistopyyntö ja varaus kohtaa. Valitse pyyntö varaus lainassaolevaan ja tämän jälkeen ok. Tämän jälkeen sinun pitää enää kirjoittaa lainaajatunnuksesi. Kirjan saat haettua kurssikirjaston tiskiltä.

Näin varaat huoneen kurssikirjastolta:
Kirjaston sivuilla paina vasemmassa reunassa olevaa kirjastoyksiköt kohtaa ja valitse tieteenalakirjasto Anthropos, tämän jälkeen paina kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden kirjasto kohtaa. Oikealla on oikealla linkki ryhmätyöhuoneiden varaus. Tämän jälkeen paina varauslinkkiä ja pääset varausjärjestelmään. Valitse haluamasi aika ja tila painamalla. Tämän jälkeen pitää lisätä enää lyhyt kuvaus, esim. Pol.historia, lukupiiri ja tallentaa.

Kielet

Kieliopintojen tiedot löytyvät Nettiopsusta Kielikeskuksen alta. Pakollisia ovat englannin opinnot, sekä molemmat kotimaiset. Englannin kurssille ei ole ilmoittautumista ilmoa ja kotimaisten kurssit ei tässä vaiheessa vielä oleellisia. Kielten ilmottautuminen tapahtuu netti-opsussa ellei erikseen mainita. Netti-opsuun kirjaudutaan yliopiston henkilökohtaisilla atk-tunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen klikataan kohtaa kurssit ja sieltä ilmottautuminen. Tämän jälkeen valitaan tiedekunnan kohdalta tiedekuntien ulkopuoliset laitokset, josta kielikeskuksen kurssit löytyvät. Klikataan kurssia, jolle halutaan ilmottautua ja vahvistetaan ryhmä ja hyväksytään. Kielten alkeiskurssit ovat todella suosittuja, joten kannattaa olla ajoissa liikeellä. Tuutorit auttavat kyllä asiassa, jos siihen on tarvetta.

Muuta opiskeluun liittyvää

Index yhteiskuntatieteet ja kasvatustieteet
Turun yliopiston ylioppilaskunta
Suomen ylioppilaskuntien liitto
Unican sivut, kaikkien Turun opiskelijaravintoloiden ruokalistat

Opiskelu