P-klubi

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry.

Toiminta

Alumneilta toiminta ei vaadi paljoakaan voimavaroja, sen sijaan se tarjoaa heille paljon. Työelämään siirtymisen seurauksena side opiskeluajan kavereihin saattaa helposti katketa. Ylähuone kerää kokoon tuttuja, joiden kanssa ryystitte tenttikaljoja Proffassa ja joiden kanssa nuokuitte Harton luennoilla tai kuuntelitte Soikkasen muisteloita. Ylähuone tarjoaa mahdollisuuden opiskeluaikaisten ystävien ja tuttavien tapaamiseen. Myös "kadotetut opiskelutoverit” saattavat löytyä Ylähuoneen kautta.

Verkostoidu, tutustu ja vaikuta

P-klubilaisille Ylähuoneen toiminnasta on paljonkin hyötyä. Opiskelijat voivat alumnien kautta solmia kontakteja työelämään ja jopa harjoittelu- ja kesätyöpaikat senioreihin luotujen suhteiden avulla ovat mahdollisia. Suomalaisissa yliopistoissa vireille pantu alumnitoiminta peräänkuuluttaa juuri tätä työ- ja opiskeluelämän välille syntyvää sidettä. Poliittista historiaa ja valtio-oppia lukeneet maisterit ovat sijoittuneet kattavasti eri ammatteihin ja monenlaisiin työpaikkoihin. Verkostojen ja suhteiden hyödyntäminen on alallamme erittäin tärkeää.

Ylähuoneen jäsenillä on luonnollisesti myös oikeus osallistua klubin perinteisiin toimintamuotoihin (esim. sitseille, pikkujouluihin, kevätkauden päättäjäisiin). Tuoreiden vuosikurssien lisäksi näkisimme mielellämme P-klubin tapahtumissa myös niitä jo useamman kerran kolunneita konkareita. Vuosijuhlissa vanhempien klubilaisten läsnäolo olisi puolestaan suuri kunnia.

Yhdistyksen toiminta ja tapahtumat

Kotiyliopistokaupunkimme Turun lisäksi yhdistyksemme toimii pääkaupunkiseudulla, sillä monet klubilaiset muuttavat valmistumisensa jälkeen töiden perässä Helsinkiin. Ylähuone järjestää jäsenilleen mm. epävirallisia tapaamisia rennoissa yhdessäolon merkeissä Turussa ja Helsingissä. Myös opiskelijoita ja alumneja yhdistäviä tapaamisia on luvassa. Perinteiksi ovat vakiintumassa kevään vuosikokouksen yhteydessä järjestettävä Ylähuoneen alumnipäivä ja syksyn verkostoitumispäivä.

Ylähuoneen sähköpostilistan () kautta saat parhaiten tietoa näistä tapaamisista. Ylähuoneen ryhmän löydät myös Facebookista!