Kuulumisia alumnivastaavalta

Tänä keväänä alumnirintamalla on tapahtunut paljon. Maaliskuun lopulla järjestettiin alumnipäivä, jonka yhteydessä pidettiin Ylähuoneen vuosikokous, jossa valittiin Ylähuoneen hallitus kaudelle 2017-2018. Myös Ylähuoneen jäsenrekisterin päivitys on saatettu loppuun ja sillä on vihdoin ajantasainen jäsenrekisteri. Nyt Ylähuoneen jäsenrekisteristä löytyy 266 alumnia, jotka ovat jatkossakin suuri voimavara klubilaisille.

Alumnipäivä alkoi yhteislounaalla alumnien kanssa. Tämän jälkeen siirryttiin kuuntelemaan alumnien esityksiä Publicumille. Esityksiä pitämässä olivat kaikille tutut Juha Vuori sekä Timo Soikkanen. Heidän lisäkseen saatiin kuulla esitys vierailevalta tähdeltä Kalle Kankaanpäältä, joka toimii Ulkoministeriön Pohjoisen Euroopan osaston päällikkönä. Seminaariosuudessa kuultiin mielenkiintoisia uratarinoita akateemiselta ja valtiolliselta puolelta ja mitä niille urille pääsemiseen vaaditaan. Saimme myös hauskan kuvaesityksen Timo Soikkaselta, joka näytti kuvia 50 vuoden varrelta Turun yliopiston poliittisen historian laitokselta. Seminaarin jälkeen siirryttiin P-klubin toimistolle Ylähuoneen vuosikokoukseen. Puheenjohtajana jatkoi Riikka Laaninen. Kokouksen jälkeen siirryttiin viettämään alumnisitsejä ja myöhemmin jatkoja Kirkkotielle.

Alumneja oli mahdollista tavata myös Helsingin ekskursiolla ja hyviä suhteita ylläpidettiin näin myös väliaikaisessa pääkaupungissa.

/Olli Saarinen