Tervetuloa P-klubiin

Opiskelupaikan saaminen on mahtava saavutus ja ylpeydenaihe, lämpimät onnittelut!

Sinulla on vielä koko opiskelutaipale edessä ja pian pääset nauttimaan fuksivuoden huumasta. Ensimmäiset viikot voivat vielä hieman jännittää, mutta ei hätää! Kanssasi uuteen ja tuntemattomaan on hyppäämässä myös monta muuta ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n eli P-klubin ikiomat tuutorit pitävät ensimmäisen vuoden opiskelijoista hyvää huolta ja perehdyttävät sinut opiskelijaelämään. Toisin sanoen saat kaiken tarvittavan tiedon yliopisto-opiskelusta ensimmäisten viikkojen aikana, joten sitä ei kannata stressata kesällä.

Jos jokin asia tuntuu epäselvältä tai askarruttaa mieltäsi, ympärilläsi on paljon ihmisiä, jotka auttavat mielellään! Fuksiviikko on vain kerran elämässä ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Pyrimme järjestämään kaikki tapahtumat mahdollisimman perinteiseen tapaan, kuitenkin turvallisuus jatkuvasti mielessä pitäen.

P-klubin fuksiviikon aikataulu on seuraava:

 • Ke 19.8. Tuutorien ja fuksien yhteinen ruokailu kortteliravintola RantaKertussa. Yhteislähtö Kauppatorilta kello 17.00. Mahdollisuuksien salliessa iltaa jatketaan Puutorin vessassa.
 • To 20.8. P-klubin hallitus ja muut toimijat esittäytyvät Turku-salissa klo 17.30. Kaikkien p-klubilaisten yhteinen tutustumisilta ravintola Löydössä klo 19 alkaen.
 • Pe 21.8. TYY-kierros sekä opintoneuvontaa ja yleisiä elämänohjeita (Esim. Föli- kortin hankkiminen) Turku-salissa klo 13-17. Turku-sali sijaitsee Assarin ullakon vieressä, sisäänkäynti Bryggen päädystä. Illalla pihapelejä ja lautapelejä.
 • La 22.8. Indexin fuksipiknik Publicumin pihalla.
 • Ma 24.8. P-klubin toimiston lukuvuoden avajaiset klo 18 ->.
 • Ke 25.8. Yhteislähtö kauppatorilta Indexin aarteenmetsästykseen klo 16.30.
 • To 26.8. P-klubin bussikierros klo 18-22. Kokoontuminen Assarin ullakon edestä klo 17.30.

Muita alkusyksyn tapahtumia, jotka järjestetään mikäli rajoitukset sen sallivat:

 • Ti 1.9. P-klubin Fuksisitsit Q-talolla klo 18:00. Yhteislähtö Publicumin pihalta klo 17.15.
 • Ke 2.9. Indexin kastajaiset
 • To 3.9. P-klubin kastajaiset; yhteislähtö Publicumin pihalta klo 14.45.
 • Ma 7.9. Indexin fuksisitsit klo 18.00.

Tarkempaa tietoa fuksiviikoista ja hyödyllisiä vinkkejä opiskelijaelämään liittyen löydät sivuiltamme osiosta Fuksille.

Myös P-klubin oma lehti, Walpo, julkaisee joka vuosi Ykkösten YleisApu -numeron. Lehdessä tutustutaan muun muassa ainejärjestötoimintaan, kerrotaan Turusta opiskelijakaupunkina ja tuutorit esittelevät itsensä. YYA-Walpon voit lukea Issuu-palvelusta.

Opiskeluista ei kuitenkaan kannata vielä stressata, sillä kesää on runsaasti jäljellä. Takana on raskas pääsykoeurakka, joten muista välillä myös hengähtää. Nauti auringosta ja lämpimistä kesäilloista.

Tervetuloa P-klubiin! Nähdään syksyllä.

/P-klubi