Tervetuloa P-klubiin

Oikein suuret onnittelut opiskelupaikan johdosta!

Poliittisen historian ja valtio-opin artikkelien sekä muistiinpanojen ääressä vietetty kevät on nyt takana ja raikkaat muutoksen tuulet puhaltavat. Fuksivuosi on täynnä paljon kaikkea uutta ja jännittävää. Ensimmäiset viikot saattavat etukäteen ehkä jopa hieman hermostuttaa, mutta ei hätää! Et ole yksin. Kanssasi uuteen ja tuntemattomaan on hyppäämässä myös monta muuta ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n eli P-klubin ikiomat tuutorit pitävät ensimmäisen vuoden opiskelijoista hyvää huolta ja perehdyttävät sinut opiskelijaelämään. Ympärilläsi on paljon ihmisiä, jotka ovat aina valmiita auttamaan, jos jokin asia tuntuu epäselvältä.


P-klubin fuksiviikon aikataulu on seuraava:

  • Ke 21.8. Tuutorien ja fuksien yhteinen ruokailu kortteliravintola Kertussa. Yhteislähtö Kauppatorilta kello 17.00.
  • To 22.8. P-klubin hallitus ja muut toimijat esittäytyvät Turku-salissa klo 17.30.
    Kaikkien p-klubilaisten yhteinen tutustumisilta ravintola Löydössä klo 19 alkaen.
  • Pe 23.8. Opintoneuvontaa ja yleisiä elämänohjeita (Esim. Föli- kortin hankkiminen) Turku-salissa klo 13-16. Turku-sali sijaitsee Assarin ullakon vieressä, sisäänkäynti Bryggen päädystä. Illalla pihapelejä ja lautapelejä. 
  • La 24.8. Indexin fuksipiknik Publicumin pihalla.
  • Ma 26.8. P-klubin toimiston lukuvuoden avajaiset klo 18 ->.
  • Ke 28.8. Yhteislähtö kauppatorilta Indexin aarteenmetsästykseen klo 16.
  • To 29.8. P-klubin fuksiviikkojen kohokohta, kastajaiset klo 15->.

Tarkempaa tietoa fuksiviikoista ja hyödyllisiä vinkkejä opiskelijaelämään liittyen löydät sivuiltamme osiosta Fuksille.


Myös P-klubin oma lehti, Walpo, julkaisee joka vuosi Ykkösten YleisApu -numeron. Lehdessä tutustutaan muun muassa ainejärjestötoimintaan, kerrotaan Turusta opiskelijakaupunkina ja tuutorit esittelevät itsensä. YYA-Walpon voit lukea Issuu-palvelusta.

Opiskeluista ei kuitenkaan kannata vielä stressata, sillä kesää on runsaasti jäljellä. Takana on raskas pääsykoeurakka, joten muista välillä myös hengähtää. Nauti auringosta ja lämpimistä kesäilloista.

Tervetuloa P-klubiin! Nähdään syksyllä.

/P-klubi