Ulkomaanekskursio Prahaan 20.-25.9.2019

P-klubi järjestää jäsenistölleen lukuvuoden aikana kaksi ekskursiota, joista toinen suuntaa ulkomaille. Tšekin pääkaupunki Praha on tunnettu kauniista arkkitehtuurista, mielenkiintoisesta historiasta, prameista kirkoista, kohtuuhintaisesta oluesta ja hyvästä ruuasta. Kaupunki, jossa on jokaiselle jotakin. Ei siis mikään ihme, että p-klubilaiset valitsivat juuri Prahan tämän vuoden ulkomaanekskursion kohteeksi. Ekskursion aikana pääsimme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä muutamaan työelämäkohteeseen.

Praha kutsui opiskelijoita 20.9., joten reissaajilla on nyt ollut kuukauden verran aikaa palautua takaisin Turun ja opiskelun makuun. Matka kesti kuusi päivää, joiden aikana kävimme vierailemassa Suomen suurlähetystössä, Tšekin parlamentissa ja AMOssa, joka oli kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut yhdistys. Suurlähetystössä kuulimme muun muassa diplomaatin työstä ja valtion talouspolitiikasta, kun taas AMOssa perehdyttiin Tšekin sisäpolitiikkaan. Parlamentissa klubilaiset pääsivät seuraamaan parlamentin täysistuntoa. Kohteet olivat oikein mielenkiintoisia, vaikka harmiksemme kaikki eivät parlamenttikierrokselle päässeetkään mukaan. 

Sää suosi P-klubia, sillä lähes koko matkan ajan saimme nauttia aurinkoisesta Prahasta ja sen vanhan kaupungin väriloistosta. Hostelli tarjosi sitsaamiselle sopivat tilat, ja sitsilaulut raikasivat hostellin takapihalla kutsuen paikalle jopa muutaman suomalaisen naapurin. Matka oli kaikin puolin onnistunut. 

Uvolněná mysl (suom. rento mieli) 

/P-klubi